Vlasina fest se ove godine organizuje po prvi put i to u periodu od 1. do 3. jula. Vlasotince ima veštačku akumulaciju na Vlasini, u samom centru grada, koja u vrelim letnjim mesecima predstavlja raj za kupače, posebno zbog toga što je Vlasina planinska reka i prilično je hladna.


U okviru Vlasina festa osmislili smo raznovrsne sadržaje koji će se održavati na levoj i desnoj obali gradskog kupališta. Posetioci moći da uživaju u raznim sportovima.


Na terenu pored reke predstaviće se i motokros tim i najaviti svoju motkros trku, a neformalna grupa mladih ljubitelja street workouta će promovisati uličnu gimnastiku na teretani na otvorenom. Za decu smo organizovali radionice cirkuskih veština, za koje će se pobrinuti udruženje Kreativni pogon iz Novog Sada, kao i poligon spretnosti u organizaciji vlasotinačke školice sporta.


Posebna atrakcija će biti Vlasinski spust, koji podrazumeva spuštanje niz reku sa krajnjim ciljem na kupalištu, a za sve učesnike TO će organizovati ručak na levoj obali Vlasine. Za one koji bi da istraže prirodu u okolini, organizujemo obilazak Čarobne doline, koja se nalazi u neposrednoj blizini kiupališta (na 1,5 km) i predstavlja pravu prirodnu oazu.


Što se muzičkog programa tiče, subota je dan rezervisan za koncerte, kada će u večernjim časovima na letnjoj pozornici nastupiti nekoliko pop rok bendova, a glavne zvezde večeri su dvojac iz Niša Stereo Banana. Festival zatvaramo u nedelju 3. jula kada će u večernjim časovima povorka škole cirkusa imati svoj performans.

Kontakt

Lokacija