Sremska kobasicijada održava se svake godine, drugog vikenda u februaru, u okviru koje se održava takmičenje odnosno javno ocenjivanje suvih fermentisanih kobasica.
Sremska kobasicijada održava se svake godine, drugog vikenda u februaru. Šid se nalazi u Sremu (to je oblast u Vojvodini po kojoj je ova manifestacija i dobila ime). Nalazi se na obroncima Fruške Gore, prvog i najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji.
Šid jednim delom pripada takozvanom „vinskom Sremu“ sa poznatim proizvođačima vina, a jednim delom pripada i takozvanom „svinjskom Sremu“ u kojem je razvijeno svinjogojstvo. Prva Kobasicijada organizovana je 1996. godine, a učesnici su se takmičili u disciplini “najbolja suva sremska kobasica”.
Tročlani žiri u sastavu Milorad Popović, Lazar Bošnjaković i Rastislav Struhar javno ocenjuje ukus, miris i izgled suvih domaćih sremskih kobasica.
Program manifestacije
Prijave na telefone: