"Prva harmonika Sokobanja" je jedan od najstarijih muzičkih festivala u Srbiji i prepoznatljiv simbol Sokobanje. Prvi put je održan pre 59 godina.


Veliki broj poznatih harmonikaša, kompozitora, kantautora, šefova ansambala, muzičkih urednika su započeli svoje muzičke karijere dobrim plasmanom na sokobanjskom Festivalu. Više od pola veka najbolji harmonikaši iz zemlje i dijaspore se takmiče za prestižnu titulu prvog harmonikaša, odnosno sveukupnog pobednika festivala.


Mnogi pobednici festivala su kasnije postali sinonim za majstorstvo na harmonici - Branimir Đokić, Novica Negovanović, Miša Mijatović, Vlada Panović, Aleksandar Sofronijević, Borko Radivojević, Kemiš i mnogi drugi. Mladi muzičari i danas u sokobanjskom festivalu vide svoju šansu za uspeh i proboj u estradnim vodama, što govori o ugledu ove manifestacije.

Proglašenje Prve Harmonike Srbije
Proglašenje Prve Harmonike Srbije

Opština Sokobanja i TO Sokobanja sveukupnog pobednika nagrađuju instrumentom harmonike, marke DIVAL, dok će ostali sponzori Natali Spa iz Sokobanje, hotel "Soko terme" iz Sokobanje i Radnja za proizvodnju harmonika "Dival" iz Aleksinca, najviše rangirane po kategorijama nagraditi instrumentima harmonike i drugim prigodnim nagradama.

Kalendar manifestacija Sokobanja

  • Uskoro

Program manifestacije

Revijalni deo programa, sve tri večeri održaće se na Velikoj sceni Letnje pozornice Vrelo od 20:00 časova.


👉Utorak, 08.08.2024.

  • svečano otvaranje festivala
  • nastupi prethodnih pobednika festivala
  • koncert Nikole Rokvića

Mfk Letnja pozornica Vrelo Cena ulaznice: 300,00 dinara


👉Sreda, 09.08.2024.

  • nastup takmičara i proglašenje pobednika u kategorijama: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori
  • koncert Jelene Tomašević

Mfk letnja pozornica Vrelo Cena ulaznice: 300,00 dinara


👉Četvrtak, 10.08.2024.

  • nastup takmičara i proglašenje pobednika u kategorijama: juniori, duet ispod i iznad 15 godina, seniori u pratnji orkestra Siniše Vićentijevića
  • koncert Lepe Brene
  • proglašenje sveukupnog pobednika festivala

Mfk letnja pozornica Vrelo Cena ulaznice: 500,00 dinara


👉Cena ulaznice za sve tri revijalne večeri: 900,00 dinara


NAPOMENA: Prodaja ulaznica u Turističko informativnom centru, ul. Trg oslobođenja br. 2, Sokobanja, svakog dana od 08:00 do 19:30 sati, i pred početak događaja u MFK Letnja pozornica Vrelo.

Kontakt

Lokacija