Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2025 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac.

Dođite na žurku, zapevajte i zaigrajte u ritmu dobre muzike, probajte petrovačke specijalitete, različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke (svinjokolja).

Program manifestacije

Vreme Aktivnost
11:00h Svečano otvaranje Klobasafest-a
10:00h-18:00h Kulturno umetnički program i razna takmičenja

Kategorije

Takmičenje u izradi svežih kobasica

Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana.

Kotizacija za takmičarski tim do 05.02.2025. godine iznosi 11000 din. Od 06.02.2025. godine kotizacija 14000 dinara.

Obezbeđeno kotizacijom:

  • mleveno svinjsko meso za proizvodnju kobasica 10 kg, plastična posuda za mešanje mesa (1 x),
  • usoljena i oprana tanka svinjska creva (15 m),
  • higijenske rukavice (2 x 2) i maske (4 x), kecelje sa logom Klobásafest 2025 (4 x),
  • sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (2 vekne),
  • uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2 kg za svaki tim).

Takmičarski tim donosi:

  • so, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice,
  • mašinu za punjenje kobasica, posudu za pranje creva,
  • vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima,
  • folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za promociju tima,
  • ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica…

Uzorak za ocenjivanje (cca 1kg = 1 kobasica) takmičarski tim može ispržiti na svom roštilju ili na roštilju organizatora Klobásafest 2025 (na ocenu kobasice utiče i kvalitet prženja).

Atmosfera na Klobasafest-u
Atmosfera na Klobasafest-u

Takmičenje u prženju čvaraka

Takmičarski tim je sastavljen od 3 člana. Kotizacija za tim je 10000 dinara i treba je platiti do 26.01.2025.

Obezbeđeno kotizacijom:

  • svinjska masnoća za čvarke 40 kg, sto i prostor pod suncobranom,
  • higijenske rukavice (2 x 2), kecelje sa logom Klobasafest 2025 (3 x),
  • ocenjivanje kvaliteta prženih čvaraka za sve takmičarske timove (takmičarski tim predaje uzorak prženih čvaraka u količini 0,5 kg u posudi koju mu organizator pripremi).

Takmičarski tim donosi:

-Kotao za prženje čvaraka, posude za odvajanje i odlaganje masti, posude za ispržene čvarke,drva za vatru, folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za promociju tima…

Kontakt

Lokacija